Ditt bankkort kan vara en smittbomb!!

أضف رد جديد
صورة العضو الرمزية
إسحق القس افرام
نائب المدير العام
نائب المدير العام
مشاركات: 8160
اشترك في: الخميس مارس 19, 2009 10:17 pm
مكان: السويد

Ditt bankkort kan vara en smittbomb!!

مشاركة بواسطة إسحق القس افرام » الجمعة نوفمبر 02, 2012 9:38 am

Brukar du desinfektera ditt bankkort?
Förmodligen inte.
صورة
Men efter att ha läst det här kommer du med all säkerhet att göra det.
Att sedlar och mynt brukar vara fulla av bakterier vet nog de flesta. Men nu visar det sig att även våra bankkort är bärare av äckliga bakterier.
En ny studie från Queen Mary-universitetet i London visar att tio procent av alla bankkort är infekterade med avföringsbakterier.
Få tvättar händerna före maten

– Folk säger att de tvättar sina händer regelbundet, men forskningsresultaten avslöjar att verkligheten är en annan. Studien visar hur lätt bakterier sprider sig, och också att de överlever på bankkort och pengar, säger forskningsledaren Ron Cutler till Huffington Post.
I studien ingick 272 britter som bland annat fick svara på frågor om hur ofta de tvättar händerna. 91 procent av dem svarade att de tvättar händerna efter toalettbesöken, men bara 39 procent uppgav att de tvättar händerna före en måltid.
Testpersonernas händer, sedlar och bankkort undersöktes sedan i jakt på stafylokocker och tarmbakterien E.coli.
Lika mycket som i en toalettstol

Elva procent av testpersonernas händer, åtta procent av bankkorten och sex procent av sedlarna hade lika stora mängder av avföringsbakterierna som man hittar i en smutsig toalettstol.
Men bankkorten och sedlarna är inte de enda bakteriehärdarna du bär omkring på i fickan. En annan studie från samma universitet visar att en av sex mobiltelefoner bär på tarmbakterier.
E.Coli är en bakterie som finns i tarmarna hos människor och djur och som bland annat kan orsaka kraftiga diarréer. Stafylokocker kan orsaka allvarliga, svårbehandlade hudinfektioner och matförgiftning.

Aftonbladet.se
cro: فَحَاشَا لِي أَنْ أَفْتَخِرَ إِلاَّ بِصَلِيبِ رَبِّنَا يَسُوعَ الْمَسِيحِ cro:
صورة

أضف رد جديد

العودة إلى ”Allmänt“